Met deze 5 tips style jij losse droogbloemen als een echte interieurstylist

Droogbloemen zijn de interieurtrend van 2023 en je kunt bijna geen woonblad open slaan zonder mooie droogbloem creaties of losse droogbloemen te zien. Vaak krijgen wij de vraag hoe je losse droogbloemen kunt stylen in je interieur. Met deze 5 tips style jij losse droogbloemen in je interieur zoals echte stylisten dit doen.

 

1. Droogbloemen stylen: zorg voor eenheid

Dit is meteen wel de belangrijkste tip bij het stylen van losse droogbloemen. Droogbloemen zijn er in alle soorten en maten en als je veel soorten door elkaar gebruikt kan het rommelig ogen. Kies een soort losse droogbloemen uit en varieer binnen deze soort. Denk aan allemaal soorten granen of pluimen of juist verschillende soorten losse droogbloemen in een kleurfamilie.

2. Droogbloemen stylen: Speel met hoogte

Losse droogbloemen stylen is niet moeilijk! Droogbloemen kun je net als verse bloemen makkelijk afknippen. Door verschillende vaasjes losse droogbloemen naast elkaar te zetten en te spelen met hoogte creëer je een speels effect.

 

3. Droogbloemen stylen: Herhaling in je interieur

Droogbloemen kunnen in vrijwel iedere ruimte in je huis. Door dezelfde soort losse droogbloemen meerdere keren terug te laten komen in je interieur zorg je voor een verrassende eenheid. Denk aan een klein boeketje droogbloemen hangend aan de muur in je toilet, een vaas met droogbloemen in je woonkamer en een paar kleinere vaasjes met losse droogbloemen in de keuken.

 

4. Droogbloemen stylen: Wees niet bang voor contrast

Kleurrijke losse droogbloemen kunnen net dat beetje contrast geven dat je nodig hebt in voor een goede balans in huis. Omdat je droogbloemen makkelijk kunt wisselen, kun je hierin kleuraccenten toevoegen die je in muurkleuren of bij andere accessoires misschien niet zou durven. Omdat je voor losse droogbloemen in 1 kleur gaat behoud je toch nog de rust en het minimalisme.

 

5. Droogbloemen stylen: Kies voor iets anders dan een vaas

Omdat droogbloemen geen water nodig hebben kunnen ze ook uitstekend zonder vaas. Droogbloemen zijn dan ook perfect om op te hangen aan een haakje aan de muur of neer te leggen op een mooi bordje of schaaltje.

 

Met deze 5 tips style jij losse droogbloemen als een pro! Mocht je toch nog vragen hebben over het stylen van droogbloemen kun je dat altijd laten weten via ons Instagram account of whatsapp.

Lees meer

Droogbloemen trends 2023

Droogbloemen trends 2023

Welk droogbloemen boeket past bij jouw boho interieur?

Welk droogbloemen boeket past bij jouw boho interieur?

Droogbloemen bruidsboeket; de huwelijkstrend van 2023

Droogbloemen bruidsboeket; de huwelijkstrend van 2023