DIY stappenplan: maak je eigen droogbloemen krans

Pampas pluimen, Lagurus en Phalaris. Droogbloemen zijn wat ons betreft niet meer weg te denken en wij zijn hooked aan deze interieurtrend. Wat voor ons begon als een workshop droogbloemen kransen maken is uitgegroeid tot dé webshop met de mooiste droogbloemen: Flowers to stay. Maar het maken van kransen met gedroogde bloemen vinden wij echt een van de leukste dingen om te doen. En jij vast ook! Geloof ons, het is heel makkelijk en je hebt binnen no-time een mooie creatie als eye-catcher aan je muur hangen. Blijvend, want droogbloemen blijven jaren mooi. 

droogbloemen krans DIY


Krijg jij al zin om creatief aan de slag te gaan met droogbloemen? Maak dan zelf een gedroogde bloemenkrans. Dit kan met het DIY droogbloemen krans pakket of met een eigen selectie aan droogbloemen. Let's go!  

DIY droogbloemen krans benodigdheden 

  • Losse droogbloemen 
  • Pampas pluimen
  • Wikkeldraad
  • Decoratiehanger 
  • Touwtje om de droogbloemen krans mee op te hangen
  • Snoeischaar of ijzerschaar 

Stappenplan, zo maak jij zelf een krans

#1 De basis van je krans zijn de fluffy pampas pluimen, bevestig deze als eerste in stukjes van +/- 10cm op de ring met het ijzerdraad. Je kunt de hele ring bedekken met pluimen, maar er ook voor kiezen dat je twee derde van de krans vrij laat. Dit is aan jou! 

#2 Kies de droogbloemen voor je DIY krans en knip ze in de gewenste lengte. Iets korter, maar niet te kort. Het is fijn om ze 10cm te houden zodat je ze goed vast kunt binden. 

#3 Werk van boven naar beneden en tegen de klok in en zorg ervoor dat de bloemen die je na de pluimen erbovenop wikkelt naar boven kijken. Nu je een volle basis met pluimen hebt, kun je de fragiele droogbloemen toevoegen aan je krans. Werk in kleine boeketjes die je samen op de ring bevestigd met wikkeldraad. 

#4 Bevestig een stukje lint of jute bovenaan de krans of je kunt de krans op een spijker hangen.

Veel plezier!

Liefs,

Merel en Ellen

Lees meer

5 tips om pampas pluimen te stylen in jouw interieur flowerstostay

5 tips om pampas pluimen te stylen in jouw interieur

Droogbloemen bruidsboeket; de huwelijkstrend van 2023

Droogbloemen bruidsboeket; de huwelijkstrend van 2023

Dit zijn de 5 belangrijkste Lente/Zomer droogbloemen trends van 2021

Dit zijn de 3 belangrijkste Lente/Zomer droogbloemen trends van 2021