Meet team Flowers to stay!

Ja, het is eindelijk zover! Vandaag komen jullie er eindelijk achter wie Flowers to stay nou eigenlijk echt is! Wij vertellen niet alleen meer over onszelf, maar jullie krijgen ook een kijkje achter de schermen in ons prachtige atelier. Daar, waar jullie droogboeketten, droogbloemen kransen, vazen en alle andere interieur items worden ingepakt en verzonden!

Vorig jaar Maart is Flowers to stay opgericht door de twee ambitieuze vrouwen Merel en Ellen. Na jaren samenwerken hebben deze workaholics besloten om in het diepe te springen en hun eigen webshop te beginnen. (En daar zijn wij zo blij mee, want ons interieur was toe aan deze final touch!) Wat klein begon is nu een snelgroeiend bedrijf in droogbloemen geworden. Maar laten we beginnen bij het begin.

Dit is Merel. Merel (35) moet je nooit onderschatten want een pittige tante is ze zeker! En stil staan daar doet ze niet aan. Merel is trotse moeder van lieve Lizzy (2) en Valentijn (5). Haar man Pieter is de beste man die ze zich maar kan wensen. Samen zijn ze een absoluut powerkoppel. Maar voordat Merel het huwelijksbootje instapte en trotse mama werd heeft ze haar ambitie alle kansen gegeven die ze maar kon vinden. Aan de HVA volgde ze de studie wat nu creative business wordt genoemd. Na haar studie bleef ze niet stil zitten. (Hadden we kunnen verwachten) Op haar 26e kreeg ze een baan bij Fashionchick als editor in chief en marketingmanager. En dit is dan ook waar ze Ellen heeft leren kennen. Het is geen toeval dat Merel bij Fashionchick terecht kwam, met haar gevoel voor smaak creëert ze de mooiste combinaties. Niet alleen in haar eigen interieur maar nu ook in het interieur van jullie. Ze geniet dan ook enorm als ze haar boeketten ziet in de Insta stories. ‘’Het is zo fijn om iets waar je zo hard aan hebt gewerkt te zien schitteren in iemands huis.’’ Merel houdt dan ook van resultaat en werkt hier ook naar toe. Hierdoor houdt ze eigenlijk het hele team scherp, wat Flowers to stay elke keer weer een boost geeft.

 

En dan komen we bij Ellen! Hier is ons vrolijke krullenkoppie. Want Ellen (35) is dus echt altijd vrolijk. Ze is heel gelukkig met haar vriend Arnoud en haar fijne leven in Amsterdam. Aan ambitie heeft Ellen absoluut geen gebrek. In 2008 heeft ze dan ook het modeplatform Fashionchick opgericht. Ellen is iemand die opzoek blijft gaan naar uitdagingen en daarom heeft ze Fashionchick in 2013 aan mediabedrijf Sanoma verkocht en is ze samen met Merel opnieuw voor zichzelf begonnen. Ellen heeft het talent om van alles wat zij aanraakt een enorm succes te maken. Dit komt doordat Ellen enorm perfectionistisch is. Dit was te zien in haar werk bij Fashionchick, maar vandaag de dag zorgt ze er ook voor dat, niet alleen zij maar het gehele team, alles tot in de puntjes verzorgt. Bij ons draait het om kwaliteit, wij willen dus alleen maar blije klanten! Naast haar perfectionisme heeft ze een enorm gevoel voor stijl wat ze nu ook met jullie kan delen.

Ik vind het vervelend om het woord nog in de mond te nemen, maarja, Covid was nou eenmaal de kickstart van Flowers to stay. Door de vrije agenda die Covid met zich meebracht, dachten Merel en Ellen niet in problemen maar in kansen. Ze wisten dat ze voor zichzelf wilden beginnen, maar wat dat zou worden was nog onduidelijk. Mode en interieur waren altijd al een groot deel van hun leven. Gelukkig hebben ze die passie niet links laten liggen en zijn ze er na veel onderzoek achter gekomen dat er nog iets ontbrak in de interieur wereld. En dat waren droogbloemen. Bij het idee alleen al werden Merel en Ellen super enthousiast, het begin van Flowers to stay was geboren.

Op naar de bloemenveiling, website ontwerpen, droogboeketten samenstellen en verzenden maar. (Oke, er moest wel wat meer gebeuren maar dat vertel ik jullie nog wel een keer.) De eerste bestellingen gingen naar familie en vrienden, maar al gauw werd Flowers to stay opgemerkt door anderen. Niet alleen het Instagram account groeide enorm, maar ook het aantal bezoekers op de site. Het bedrijf groeide sneller dan ze konden bij houden en er was een nieuwe werkplek nodig. In Abcoude vonden Merel en Ellen hun absolute droomatelier waar we vandaag de dag nog zo trots op zijn. 

Toen het prachtige atelier er was miste er nog iets. En dat waren Sara en ik. Het bedrijf groeide te snel om het nog langer met zijn tweeën te doen. Personeel vinden was gelukkig geen enkel probleem. Wie wil nou niet op zo’n toffe plek werken met zulke gezellige en ambitieuze meiden? 


En dan komen we bij Sara. Heb je ooit iemand gezien met zulke schattige wangetjes? Ik was er in ieder geval helemaal weg van bij onze eerste ontmoeting. Sara (21) studeert (net als Merel en Ellen hebben gedaan) Creative Business aan de HVA. Tijdens haar studie heeft ze stage gelopen bij het superleuke schoenenmerk Tango. Op haar stage heeft ze Ellen leren kennen. Die twee hadden al snel een enorme klik. Toen Merel en Ellen opzoek waren naar een stagiaire was Sara dan ook de eerste die in hun op kwam. Sara heeft geen seconde getwijfeld en volgt nu haar tweede stage bij Flowers to stay. Sara is net als Ellen een echt pietje precies. Sara maakt de boeketten met zoveel nauwkeurigheid dat alleen de allermooiste resultaten naar de klant worden verstuurd. Sara is naast dat ze super precies is ook een heerlijk nuchtere (en trotse) Volendamse. Naast haar studie, stage en privéleven krijgt ze het ook nog voor elkaar om haar familie af en toe nog bij te springen in de viswinkel. Sara is dan ook een doorzetter, iets wat wij enorm in haar waarderen maar ook iets wat ze op de rest van het team overbrengt.

 

Ja, dan komen jullie er nu eindelijk achter wie dit blog schrijft. Ik ben Roos (23) en samen met Ellen stelen wij de show met onze krullen. Ik studeer Marketing & Communicatie aan The New School in Amsterdam. Ik ben bij Flowers to stay terecht gekomen doordat ik het nichtje van Pieter en Merel ben. Voordat ze op zoek waren naar personeel had ik heel duidelijk aangegeven dat ik wel beschikbaar zou zijn als de dag eindelijk zou aanbreken. En wat was ik blij dat de dag eindelijk was aangebroken. Ik wist dan ook niet hoe snel ik ja moest zeggen. Want naast deze supertoffe baan zag ik ook mijn familie nog vaker. Het was echt en win-win-win-win situatie. En ja, 4 keer win is nodig omdat ik het zo naar mijn zin heb! Naast mijn studie en werk ben ik ook nog skilerares, hou ik enorm van alles wat spontaan is en ben ik (zoals jullie misschien hebben gemerkt) gek op schrijven. Dat is ook de reden waarom ik dit blog op me heb genomen. Want mocht het nog niet opgevallen zijn, met zijn 4en zijn wij echt een dreamteam en vullen wij elkaar zo ontzettend goed aan!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om ons te leren kennen maar wij willen jullie natuurlijk ook beter leren kennen! Stuur ons bij iedere vraag of opmerking een DM naar @flowerstostay of een mailtje. Volgende week komt er weer een nieuw blog online. Heb jij een onderwerp waar je graag over zou lezen? Laat het ons weten.

Liefs!

Merel, Ellen, Sara en Roos

Lees meer

Droogbloemen gaan langer mee als ze goed worden verzorgd

Droogbloemen gaan langer mee als ze goed worden verzorgd

Droogbloemen bruidsboeket; de huwelijkstrend van 2023

Droogbloemen bruidsboeket; de huwelijkstrend van 2023

Hoe krijg je jouw gedroogde pampas pluimen mooi fluffy?

Hoe krijg je jouw gedroogde pampas pluimen mooi fluffy?