Droogbloemen gaan langer mee als ze goed worden verzorgd

En wij geven je dé tips! Yes, je hebt een mooie bos met droogbloemen, droogboeket of krans met gedroogde bloemen in huis! Gedroogde bloemen zijn een prachtige duurzame optie, omdat ze langer houdbaar zijn. Hoe verzorg je droogbloemen? En hoe zorg je ervoor dat ze mooi blijven en zo lang mogelijk mee gaan? 

 

hoe verzorg je droogbloemen of droogboeketten

 

De tips om jouw droogbloemen lang mooi te houden

Niet in direct zonlicht
Droogbloemen houden van schaduw en blijven het langst mooi binnenshuis. Houd ze uit direct zonlicht, hierdoor de kleuren vervagen en de bloemen broos kunnen worden.

Weg houden van vochtige ruimtes
Bewaar droogbloemen niet in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Hierdoor kunnen ze slap en bruin worden. Een bosje in de badkamer is dus geen goed idee.

Wees iets voorzichtiger, want gedroogde bloemen zijn delicaat
Droogbloemen kunnen uitvallen, maar ook dit gebeurt niet zo heel snel. Toch zijn ze net een stukje kwetsbaarder dan gewone bloemen. Pak ze dus vast bij de steel en probeer er niet te veel tegen aan te stoten.

Geef geen water!
Heel belangrijk: geen water geven dus. Het zijn niet voor niets ‘gedroogde’ bloemen en deze blijven graag droog. Hierdoor hebben ze vrijwel geen onderhoud nodig, makkelijk toch?!

 

Hoe lang blijven droogbloemen goed?

Je kunt ongeveer een één tot drie jaar van een droogbloemen genieten. Best lang toch? Helemaal in vergelijking met verse bloemen die slechts een week meegaan. Dan zijn gedroogde bloemen een budgetvriendelijke en duurzame optie en met wat eenvoudige verzorging zoals hierboven beschreven, gaan deze bosjes jaren mee.

Shop de mooiste droogbloemen online uit ons FTS Atelier. Je kunt kiezen uit losse droogbloemen, droogboeketten en vazen die perfect zijn voor gedroogde bloemen.

Lees meer

Stage: Allround online marketing bij Flowers to stay

Stage: Allround online marketing bij Flowers to stay

Droogbloemen bruidsboeket; de huwelijkstrend van 2023

Droogbloemen bruidsboeket; de huwelijkstrend van 2023

Meet team Flowers to stay!

Meet team Flowers to stay!