De droogbloementrend is terug van weggeweest

And here to stay... Wat ons betreft dan! We zien ze weer overal opduiken, want hoe leuk en stijlvol zijn droogbloemen in je interieur?! In het buitenland zagen we ze al veel eerder voorbij komen en tegenwoordig is de droogbloemen trend dan ook niet meer weg te denken. En dat is niet zo gek, want er zitten ongelooflijk veel pluspunten aan gedroogde bloemen.

Eindeloos te mix and matchen

Zo heb je eindeloos plezier van droogbloemen, want ze blijven jarenlang goed. Ze zullen alleen op een begeef moment, net zoals je interieur, om de zoveel jaar toe zijn aan een update. Maar ook dan is weggooien niet perse nodig. Style ze bijvoorbeeld zelf door wat nieuwe droogbloemen te kopen of verdeel het droogboeket over een aantal kleinere vaasjes, losse bloemetjes doen het ook altijd goed.

 

droogbloemen trend 2020

 

Krans van droogbloemen en pampasgras

Daarnaast zie je dat de droogbloemen kransen ook weer helemaal terugkomen. Zo’n krans is eenvoudig zelf te maken met een mix van gedroogde granen, grassen, gipskruid en cortaderia, een sierlijke pluim. Een krans van droogbloemen geeft je interieur direct een andere uitstraling. Ook pampasgras is zo’n trend die je vaak ziet. Een paar grote pluimen in de hoek van de keuken, in een grote vaas naast de bank of juist in de slaapkamer. Pampasgras geeft je huis net dat beetje extra!

 

droogbloemen trend 2020

 

Droogbloemen blijven oneindig mooi

Droogbloemen zijn extreem makkelijk in onderhoud, oftewel je hoeft geen groene vingers te hebben om er lang van te kunnen genieten. Het is eigenlijk heel simpel! Zorg dat ze niet te veel in de zon staan en probeer er zo min mogelijk aan te komen. Droogbloemen kunnen uitvallen, maar ook dit gebeurt niet zo snel. Vaak zijn ze in aanschaf iets duurder dan verse bloemen, maar daarnaast gaan ze wel weer jaren mee. Hierdoor zijn ze ook nog eens heel duurzaam.

Lees meer

Droogbloemen bruidsboeket; de huwelijkstrend van 2023

Droogbloemen bruidsboeket; de huwelijkstrend van 2023

Dankzij Flowerstostay.nl kan iedereen meedoen aan de droogbloementrend

Dankzij Flowerstostay.nl kan iedereen meedoen aan de droogbloementrend